woensdag 23 maart 2016

Toepassen van Vintage in de Verswinkels

Vintage in je winkel kan dat?


Er bestaat geen vaste definitie voor Vintage. Als ik het zou moeten uitleggen zou ik zeggen dat het producten uit de geschiedenis zijn waar je een nostalgisch gevoel van krijgt.
Het gaat om artikelen of kleding die tussen de jaren '20 en jaren '80 gemaakt zijn.
Vóór de jaren '20 spreken we over antiek, na de jaren '80 over Retro of tweedehands.
Bij Vintage gaat het sowieso om producten en kleding die niet massaal geproduceerd zijn.

Vintage wordt vaak verward met Retro. Bij Retro is de maker geïnspireerd door een oud product, maar het product is géén kopie! Het is nieuw.

Je kunt voor Vintage kiezen, omdat je kiest voor een bv. een milieubewuste Lifestyle.
Een andere reden om voor Vintage te kiezen, is dat je mooie producten/objecten om je heen wilt verzamelen. Objecten waar je herinneringen aan hebt of omdat je het gewoon leuk vindt.
Vintage items met een verhaal is natuurlijk het mooist. Het geeft net dat extra eigen karakter aan je winkel. 

Met Vintage kan je je onderscheiden!!!

Veel mensen en dus ook je klanten houden van dit soort herinneringen of verhalen uit het verleden. Verzamel dus objecten om je heen met mooie herinneringen!
Binnen de Vintage kun je kiezen voor een bepaalde stijl, zoals; Theatraal, Rococo, Klassiek, Modern en Industrieel. Over de laatste vorm, zal ik binnenkort een apart Blog schrijven.

Hoe kun je Vintage toepassen in de Slagerij, Bakkerij en andere Verswinkels?

1) Door oude gereedschappen te verwerken in je interieur als blikvanger. Dit kan als losse objecten, maar zeker ook als collage. De gereedschappen kun je opknappen, maar de gebruikssporen mogen ook best gezien worden. Het kan ook een oud hakblok of snijmachine zijn welke geplaatst wordt in een nieuw interieur. Dit ene object is dan de blikvanger en heeft een verhaal.

2) Het presenteren van een verzameling Vintage objecten in je etalage, meubel, vitrine ed.

3) Oude familie- en bedrijfsfoto's  als 1 grote afbeelding of als collage op een wisselbaar textielframe of sticker printen in zwart/wit of sepia kleur.

4) Fabriekslampen boven de toonbank of aan de wand.

5) Een familiestuk zoals een oud opgeknapt bankje dat functioneel gebruikt kan worden.  (Uiteraard kan deze ook uit een kringloopwinkel komen, maar zorg dat het bij jezelf een gevoel van vroeger oproept.)

In bepaalde branches wordt Vintage meer dan bij andere toegepast. Bij de bakker kan er een gedeelte van een muur gereserveerd worden voor allemaal bakvormen. Hiermee geef je het Ambacht een extra accent. De klant beleeft hierdoor iets wat hij in de supermarkt niet beleeft.


Probeer eens na te denken hoe jij dit gevoel van Vintage kan toepassen in je winkel.

Ik denk graag met je mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten